Hopp til innhold

Vil du bli trafikklærer?

Dersom du vil bli trafikklærer vil et trainee-program ved siden av studiene gi store fordeler.

I peiroden 2018-2021 skal Positiv Trafikkskole utdanne 3 trafikklærere gjennom sitt trainee-program. Etter endt utdannelse er du sikret jobb i en av Norges mest innovative trafikkskoler. For å bli trafikklærer må du gå to år på høyskole. Du kan velge mellom Nord universitet i Sjørdal eller høyskolen i Oslo og Akershus. Er du i dag trafikklærer student, eller vurderer du dette? Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Du trenger ikke være opptatt av bil for å bli en god trafikkpedagog. God formidlingsevne og høy arbeidskapasitet er imidlertid en nødvendighet. Å være trafikklærer er ingen 9-4 jobb.

Vi stiller føgende søker kriterier:

Du er mellom 21-35 år

Hatt førerkort kl.B i minimum 3 år

Generell studiekompetanse

Kontakt daglig leder Ove Sagen-Hafstad

ove@positiv-trafikkskole.no

Les også: Tar nye grep for å gjøre privat øvelseskjøring mer effektivt

Les også: Fungerer privat øvelseskjøring?


Intervju 3/5-16 Martin Strønen

Martin Strønen studerer til å bli trafikklærer ved Høgskolen i Trøndelag (HiNT). Ved siden av studiene har han vært trainee ved Positiv Trafikkskole, og ved endt studie sommeren 2016 begynner han i jobb hos dem.

- Jeg valgte å bli trafikklærer da jeg kunne kombinere min interesse for bil med læring, forteller Strønen.

En unik faglig oppfølging

Gjennom et traineeprogram får du faglig oppfølging hos kjøreskolen, samtidig som en tar utdanningen ved HiNT. Programmet skal forberede studenten på å begynne i jobb hos kjøreskolen ved endt studie.

- Jeg syns det er fantastisk bra. Det er godt å føle seg trygg på at jeg har jobb når jeg er ferdig utdannet, og i tillegg får jeg en unik faglig oppfølging, forklarer Strønen.

Strønen forteller at ved å delta i et trainee-program får man en mye bedre forståelse for yrket.

- De andre studentene vil kun sitte med de erfaringene de har fra studiet, men det er veldig annerledes å se hvordan det gjøres i praksis på en reell kjøreskole som drives daglig. Ved HiNT lærer du mye teori som danner grunnlag for forståelse, men gjennom programmet får du mulighet til og aktivt bruke det du har lært, sier Strønen. 

Les også: Positiv Trafikkskole fyller 10 år!

 

God oppfølging hele veien

Tommy Clausen er trainee-ansvarlig ved Positiv Trafikkskole. Han forteller at de begynner oppfølgingen av studenten allerede før han begynner på høyskolen.

- Vi har jevnlig kontakt med vedkommende gjennom hele studietiden. De blir flydd til Bergen regelmessig og da er de med på blant annet påsitt under kjøretimer, ulike kurs og seminarer, og etterhvert som traineen blir klar for det får han prøve seg som trafikklærer selv, med Tommy som elev.

Ove Sagen-Hafstad er daglig leder ved Positiv Trafikksole og forteller at bra sosialt miljø er viktig på arbeidsplassen. - Vi er opptatt av gode sosiale relasjoner her, derfor blir gjerne traineen invitert med på julebord og firmaturer.

Dersom du kunne tenke deg å bli trafikklærer, eller har spørsmål kan du ta kontakt med Ove på ove@positiv-trafikkskole.no 

Les også: Tommy har vært med hele veien!

Bli elev!

Har du noen spørsmål, eller ønsker å starte som elev hos oss?

Ring 469 78 888 eller benytt skjemaet under