Hopp til innhold

Vil du bli trafikklærer?

Dersom du vil bli trafikklærer vil et trainee-program ved siden av studiene gi store fordeler når du skal søke jobb.

Martin Strønen studerer til å bli trafikklærer ved Høgskolen i Trøndelag (HiNT). Ved siden av studiene har han vært trainee ved Positiv Trafikkskole, og ved endt studie sommeren 2016 begynner han i jobb hos dem.

- Jeg valgte å bli trafikklærer da jeg kunne kombinere min interesse for bil med læring, forteller Strønen.

En unik faglig oppfølging

Gjennom et traineeprogram får du faglig oppfølging hos kjøreskolen, samtidig som en tar utdanningen ved HiNT. Programmet skal forberede studenten på å begynne i jobb hos kjøreskolen ved endt studie.

- Jeg syns det er fantastisk bra. Det er godt å føle seg trygg på at jeg har jobb når jeg er ferdig utdannet, og i tillegg får jeg en unik faglig oppfølging, forklarer Strønen.

Strønen forteller at ved å delta i et trainee-program får man en mye bedre forståelse for yrket.

- De andre studentene vil kun sitte med de erfaringene de har fra studiet, men det er veldig annerledes å se hvordan det gjøres i praksis på en reell kjøreskole som drives daglig. Ved HiNT lærer du mye teori som danner grunnlag for forståelse, men gjennom programmet får du mulighet til og aktivt bruke det du har lært, sier Strønen. 

Les også: Positiv Trafikkskole fyller 10 år!

God oppfølging hele veien

Tommy Clausen er trainee-ansvarlig ved Positiv Trafikkskole. Han forteller at de begynner oppfølgingen av studenten allerede før han begynner på høyskolen.

- Vi har jevnlig kontakt med vedkommende gjennom hele studietiden. De blir flydd til Bergen regelmessig og da er de med på blant annet påsitt under kjøretimer, ulike kurs og seminarer, og etterhvert som traineen blir klar for det får han prøve seg som trafikklærer selv, med Tommy som elev.

Ove Sagen-Hafstad er daglig leder ved Positiv Trafikksole og forteller at bra sosialt miljø er viktig på arbeidsplassen. - Vi er opptatt av gode sosiale relasjoner her, derfor blir gjerne traineen invitert med på julebord og firmaturer.

Dersom du kunne tenke deg å bli trafikklærer, eller har spørsmål kan du ta kontakt med Ove på ove@positiv-trafikkskole.no

Les også: Tommy har vært med hele veien!

Bli elev!

Har du noen spørsmål, eller ønsker å starte som elev hos oss?

Ring 469 78 888 eller benytt skjemaet under