Hopp til innhold

Personvernserklæring

Personvern

Når du bruker våre nettsider, gir du oss tilgang til opplysninger om deg.

Positiv Trafikkskole AS er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som samles inn via nettstedet.


Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som f.eks. kjøp av kurs og kjøretimer. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.


Keyteq AS er Positiv Trafikkskole AS´ databehandler, og er vår leverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet https://www.positiv-trafikkskole.no.

Digitale Medier 1881 er vår markedsføringspartner.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet lagres på egne servere hos Webhuset.


Det er kun Positiv Trafikkskole AS, Digitale Medier 1881 og Keyteq AS som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Positiv Trafikkskole AS og våre databehandlere regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.


Informasjon registrert

Positiv Trafikkskole AS samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på våre hjemmesider. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle innholdet på siden. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.


Informasjon oppgitt av bruker

Informasjonen du frivillig oppgir i forbindelse bestillinger og skjemaer (som kan inkludere ditt navn, adresse og kontaktdetaljer som telefonnummer, e-postadresse eller kommentarer) behandles i henhold til personopplysningloven.


Sletting av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger eller i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt.


Informasjonskapsler

En cookie (informasjonskapsel), enten midlertidig eller vedvarende, er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Vanligvis bruker nettsteder en cookie til å forbedre din brukeropplevelse (raskere visning av sider) og ved innlogging

Når man besøker positiv-trafikkskole.no lagres det både midlertidige og vedvarende cookies på din datamaskin. Midlertidige cookies lagres inntil du lukker nettleservinduet, og brukes til å forbedre din brukeropplevelse (raskere visning av sider) og ved innlogging. Vedvarende cookies lagres på din datamaskin for en viss tidsperiode (90 dager til 12 år). Disse brukes til å forbedre din brukeropplevelse og til å oppdage Javascript-egenskaper.

Unngå cookies

Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser (ofte under Internett valg) til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Dersom du velger å automatisk avvise cookies, kan du oppleve at ikke all funksjonalitet på Positiv Trafikkskole AS´ nettsider være tilgjengelige for deg.

Sletting av cookies

Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din.

Cookies som oppdager JavaScript-egenskaper

For å få tilgang til alle funksjonene på et nettsted, bør nettleseren din være satt til å tillate JavaScript. Dersom det ikke er tillatt i din nettleser kan du oppleve at ikke alle funksjoner fungerer som forventet. Innstillingene for nettleseren finner du oftest under Verktøy/Innstillinger i menyen på nettleseren din.

Samtykke i bruk av cookies

Dersom dine innstillinger i din nettleser er satt til å akseptere cookies, samtykker du i at Positiv Trafikkskole AS bruker cookies når du besøker våre nettsider.

 

Oversikten under forklarer hvilke informasjonskapslene som er brukt, hvorfor og hvor lenge de varer:


Informasjonskapsel

First party

Navn

_ga

Fjernes etter

24 mnd

Formål

En unik identifikator som settes for å registrere din nettleser som en unik enhet. Den kan brukes til å fortelle Google Analytics om det er samme nettleser som besøker nettstedet en eller flere ganger.

Den er bygget opp som følger:


GA1.2.12349876.1500644855


GA1.2.12349876.1500644855 - 1 forteller hvilken versjon av informasjonskapselen som er brukt

GA1.2.12349876.1500644855 - 2 forteller om domenet inneholder flere ledd (punktum)

GA1.2.12349876.1500644855 - er en ID som identifiserer din nettleser

GA1.2.12349876.1500644855 - er tidspunktet for ditt besøk




Informasjonskapsel

First party

Navn

_gid

Fjernes etter

24 timer

Formål

Samme som for _ga, men levetid på kun 24 timer.




Informasjonskapsel

Session

Navn

PHPSESSID

Fjernes etter

Når nettleser lukkes

Formål

Holde ting i handlekorg så lenge sesjonen er aktiv




Informasjonskapsel

First party

Navn

dc_gtm

Fjernes etter

 

Formål

Oversikt over referanser til sporingsscript.




Informasjonskapsel

First party

Navn

_kpa

Fjernes etter

4 timer

Formål

Logging av sidevisning



Hvilke rettigheter har den registrerte ?

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Positiv Trafikkskole AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i et av Positiv Trafikkskole AS  systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Positiv Trafikkskole AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.


Hvordan sikres opplysningene?

Som trafikkskole må vi samle inn noen personopplysninger om deg i forbindelse med undervisning. Dette vil være navn, fødselsnummer og kontaktinformasjon. Denne informasjonen gir du selv til oss når du skal starte opplæringen. Adresse hentes fra folkeregisteret gjennom vårt administrasjonssystem TABS. Bakgrunnen for dette er at utført obligatorisk opplæring skal registreres hos Statens Vegvesen, slik at eksempelvis førerkort kan utstedes til rett person når den tid kommer. Disse personopplysningene er også synlige for TABS AS, men holdes internt hos dem og brukes ikke til markedsføring på noen måte. Vi tar ditt personvern på alvor, og deler derfor ikke disse opplysningene med utenforstående.  
Underveis i opplæringen føres et personlig opplæringskort om beskriver hva du har øvet på i de forskjellige opplæringspunktene. Detaljert info i dette opplæringskortet holdes mellom deg og trafikkskolen og er i tillegg passord beskyttet. 

Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger fremgår av Veitrafikkloven med forskrifter. Vi nevner spesielt Trafikkopplæringsforskriften og Førerkortforskriften.  
For å kunne tilby trafikkopplæring er vi avhengige av å samle inn personopplysninger om deg. Når du kontakter oss på telefon, mail ved oppmøte eller vår hjemmeside trenger vi navn, mobilnummer og fødselsdato for å registrere deg som elev. Vi vil videre hente inn adresse og fødselsnummer gjennom vårt administrasjonssystem TABS som er koblet mot folkeregisteret. Dette trenger vi for å kunne opprette opplæringskort som senere vil sendes elektronisk til Statens Vegvesen for registrering av obligatorisk opplæring. Vi vil også ha behov for epostadresse for å kunne holde kontakt senere. 
Personopplysningene vil være lagret i TABS i 5 år jf. Forskrift om trafikkopplæring og førerprøve § 5-6 Opplæringskort. 

Forskrift om trafikkopplæring og førerprøve påbyr bruk av opplæringskort i undervisningen. Dette føres elektronisk i TABS system for booking og administrasjon for trafikkskoler. Opplæringskortet inneholder opplysninger om elevens navn, adresse, fødselsdato, elevnummer og antall undervisningstimer. I tillegg inneholder det informasjon om hva som er øvet på i de enkelte undervisningstimene. Opplæringskortet medbringes under kjøring og kan fremvises for regionvegkontoret dersom det kreves. Spesifikk informasjon om hva som er gjort ved den enkelte undervisningstimen er kun tilgjengelig for de ansatte ved Positiv Trafikkskole AS og benyttes bare når det er nødvendig i forhold til opplæring og administrasjon. Informasjon om utført obligatorisk opplæring vil etter utførelse være tilgjengelig for Statens Vegvesen da dette er pålagt å 
innrapportere. Opplæringskortet er påbudt oppbevart i fem år. 

Det rettslige grunnlaget for slike logger er kravet om logger i personopplysningsforskriftens §§ 2-8 og 2-14, samt personopplysningslovens § 8 f), for å ivareta virksomhetens sikring av andre informasjonsverdier enn personopplysninger.

Kontaktinformasjon

E-post: post@positiv-trafikkskole.no

Telefon: 469 78 888

Postadresse: Fageråsveien 2, 5067 Bergen

Bli elev!

Har du noen spørsmål, eller ønsker å starte som elev hos oss?

Ring 469 78 888 eller benytt skjemaet under